Un tren a deraiat in Hunedoara!!

Written by Alexandru on . Posted in Stiri

Accident feroviar extrem de grav intre garile Banita si Merisor din judetul Hunedoara, din cauza defectiuni la sistemul de franare al unui tren.Un tren a deraiat in Hunedoara si a cazut intr-o rapa de 10 metri. Doua persoane au murit pe loc in accident.
Agentia de Investigare Feroviara (AGIFER) va realiza o ancheta privind accidentul de sambata pentru a stabili motivele deraierii trenului privat de marfa, care transporta reziduuri metalice, in urma caruia cei doi mecanici au murit, a declarat sambata pentru News.ro purtatorul de cuvant al CFR SA, Oana Branzan, precizand ca vagoanele cazute in rapa vor fi ridicate cu doua macarale.

UPDATE 18:20 „Fiind vorba de un accident feroviar cu pierderi de vieti omenesti, doar AFER va investiga acest caz. S-a format deja o comisie de ancheta care s-a deplasat la fata locului”, a declarat sambata pentru News.ro oficialul CFR SA. In prezent, circulatia trenurilor in zona este blocata.

„Pentru trenurile locale, se realizeaza transbordare auto, cu microbuze si autobuze, intre statiile Petrosani si Pui (si retur) pentru trenurile locale, calatorii fiind preluati din aceste statii de alte trenuri care circula pe aceleasi rute”, spune Branzan.

De asemenea, pentru trenurile de lung parcurs (IR) care circula spre Arad, traficul este redirectionat pe relatia Filiasi – Orsova – Timisoara – Arad, iar cele spre Simeria vor circula pana la Petrosani, cu transbordare auto Petrosani – Pui, calatorii fiind apoi preluati de alte trenuri care au traseu comun.

Reprezentantul CFR afirma totodata ca doua trenuri macarale vor ridica vagoanele rasurnate in rapa si le vor repune pe sine pe cele deraiate.

„Un tren macara s-a deplasat deja la fata locului, urmeaza si al doilea. Acestea vor ridica vagoanele rasturnate si pe acelea deraiate. Pana nu se elibereaza sinele nu putem spune cat de afectata este calea ferata in zona”, adauga Branzan.

CFR a mentionat intr-o informare transmisa ulterior ca intervine cu drezine pantograf pentru refacerea liniei de contact, iar cand ancheta va permite se va actiona cu 2 trenuri-macara, sosite de la Craiova si Simeria.

 

UPDATE 17:00 Accidentul feroviar de langa Petrosani, in urma caruia caruia doi mecanici de locomotiva au murit, s-ar fi produs din cauza unei defectiuni la sistemul de franare al trenului de marfa format din 16 vagoane, care a deraiat, sambata dupa-amiaza, intre statiile Banita si Merisor. Sase din cele 14 vagoane deraiate au cazut intr-o rapa de zece metri. Traficul feroviar in zona este blocat.

Potrivit purtatorului de cuvant al cuvant al CFR SA, Oana Branzan, deraierea trenului s-ar fi produs din cauza unei defectiuni la sistemul de franare al trenului, care transporta reziduuri metalice. Bogdan Nitu, purtatorul de cuvant al Politiei Hunedoara, a declarat ca accidentul feroviar s-a produs in zona unui viaduct, iar sase vagoane si locomotiva trenului au cazut intr-o rapa. Sursa citata a precizat ca, din primele informatii, cei doi mecanici de locomotiva si-ar fi pierdut viata.

La ora transmiterii acestei stiri, echipele de interventie sunt la locul accidentului feroviar petrecut pe magistrala 202, pe tronsonul feroviar Simeria – Filiasi, la ora actuala trenurile de calatori fiind oprite in garile Petrosani si Subcetate.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Hunedoara, Anemona Doda, a spus ca la locul accidentului feroviar au fost trimise mai multe echipe de ajutor, doua echipaje de descarcerare de la Deva si Petrosani, echipaje de prim ajutor, Serviciul Judetean de Ambulanta si jandarmi. Potrivit aceleiasi surse, sase vagoane si locomotiva au cazut intr-o rapa de aproximativ zece metri.

Un tren de marfa a deraiat in gara Merisor din judetul Hunedoara. Potrivit primelor informatii, doua persoane au murit. Medicul de la fata locului a confirmat decesul celor doua persoane din interior, mecanicul conductor si ajutorul acestuia. Trenul transporta reziduuri metalice.
La fata locului au ajuns 3 echipaje de ambulanta SAJ, o autospeciala de stingere, o ambulanta SMURD si o masina de descarcerare grea.

COMUNICATUL CFR:
„8 vagoane au deraiat de pe sina de tren. Interventia se realizeaza dificil intrucat locul evenimentului se afla sub tensiune electrica foarte mare.
Traficul feroviar este inchis la aceasta ora intre statiile Banița şi Merişor, secția de circulatie Petrosani – Simeria ( Reg. Timisoara), din cauza deraierii unui tren de marfă .
Trenul, compus din 16 vagoane, aparține unui operator privat de marfă si asigura un transport pe relatia Slatina-Curtici.
La fata locului s-au deplasat personalul specializat, echipele de interventie si comisia care va ancheta cazul.
La aceasta ora niciun tren de calatori nu este inscris in circulatie pe zona respectiva.

Sursa: Pro TV

Tags: , , , , , , ,