Tony Baboon – Ararauna (single nou)

Written by blue dj on . Posted in Muzica

tony_tb223Tony Baboon revine cu un nou single si un mini-interviu in care ne vorbeste despre amestecul de jazz si reggae si ce a vrut sa zica prin Ararauna.

1. Despre ce este vorba in a patra ta piesa?
Piesa se numeste Ararauna. Numele este inspirat din denumirea latina a papagalului cu penaj albastru si auriu, Ara Ararauna. Ca si in celelalte piese, este vorba in mare despre natura. Natura ca forta suprema.

2. In ce stil muzical ai spune ca se incadreaza?
Stilul general l-am numit Tropical Jazz. Acest stil presupune combinarea oricarui stil de muzica generic si automat limitat cu elemente creative si originale care ii dau o noua dimensiune si ii largesc limitele. Temele principale, caracteristice acestui stil sint natura cu fenomenele ei, plantele, animalele, filosofia, suprarealismul si utopia.

3. Cele patru piese de pana acum difera foarte mult. Nu crezi ca este un risc?
Este mai degraba o provocare pe care am numit-o Tropical Jazz. Piesele difera mult, dar esenta a ceea ce vor sa transmita e neschimbata. Abordarea diverselor stiluri vine natural din dorinta de a nu ma plafona, de a nu plictisi si de a nu ma plictisi prea repede de muzica pe care o fac si pur si simplu pentru ca pot si simt nevoia sa o fac.

4. Cum va suna albumul si showul live?
Albumul va contine piese cu influente: Trip-Hop, Rap, Psihedelic Pop, Reggae, Pop, Jazz, World Music, Muzica Africana si multe altele, omogenizate de laitmotive muzicale, personale. Showul live va fi mai mult un performance muzical. O incercare de a obtine efectele unor showuri de rap, reggae, pop etc, intr-un singur concert. O calatorie prin stari de bucurie, tristete, melancolie, soc si reverie.

5. Exista un concept in spatele acestui nume si acestui proiect?
Exista si l-am esentializat prin aceasta propozitie: ” It was foreseen that a primate will come done from the towering rainforest trees and chant the teachings of the Old World „. PLAY!

Tony Baboon a mai lansat pana acum alte doua singleuri. Primul a fost ” Copacao” urmat de „Baobab Sawyer”.

LIKE it?

 

 

 

 

 

Sursa:urban.ro

Tags: ,