Steven Tyler canta la concertul pentru laureatii Nobel

Written by blue dj on . Posted in Evenimente

tyler-thumb_tb223Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith va canta in cadrul unui concert dedicat laureatilor premiilor Nobel. Evenimentul va avea loc la Oslo, la inceputul lunii decembrie.
„Sunt încântat de faptul că voi putea să aduc rock’n’roll-ul la acel eveniment incredibil, care îi onoarează pe unii

dintre cei mai curajoşi activişti ai lumii”, a declarat artistul american.

J5g7awLy

La acest eveniment anual vor mai urca pe scenă cântăreaţa britanică Laura Mvula şi artista norvegiană Gabrielle. Actriţa şi cântăreaţa Queen Latifah a fost desemnată prezentatoarea principală a acestui concert care va fi organizat în onoarea laureaţilor premiului Nobel pentru pace din 2014.

Premiul Nobel pentru Pace a fost atribuit, în 2014, tinerei pakistaneze Malala Yousafzai şi indianului Kailash Satyarthi, „pentru lupta lor împotriva exploatării copiilor şi tinerilor şi pentru dreptul tuturor copiilor la educaţie”, potrivit anunţului făcut pe 10 octombrie de Comitetul Nobel norvegian. Concertul ocazionat de decernarea premiului Nobel pentru pace, ajuns la cea de-a 21-a ediţie, este un eveniment organizat anual în onoarea laureaţilor prestigioasei distincţii şi este transmis în direct în peste 100 de ţări.Evenimentul va avea loc în acest an la Oslo, pe 11 decembrie.

În 2013, la acest eveniment au concertat, printre alţii, Mary J. Blige şi James Blunt. Ediţiile anterioare ale concertului i-au avut ca invitaţi pe scenă pe Paul McCartney, Rihanna, Sting, Santana, Alicia Keys, Willie Nelson şi Jon Bon Jovi.

Steven Tyler este solistul trupei rock Aerosmith, care a fost fondată în 1970, în New Hampshire. Muzica formaţiei include elemente de pop, heavy-metal, glam, R&B şi a inspirat numeroşi alţi artişti rock. Trupa a fost recompensată cu patru premii Grammy, zece MTV Video Music Awards şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2001, în timp ce, în 2005, s-a clasat pe poziţia 57 în topul 100 al celor mai mari artişti ai tuturor timpurilor realizat de revista Rolling Stone. Printre cele mai cunoscute piese de succes ale grupului american se numără „Walk This Way”, „Cryin'”, „Janie’s Got A Gun”, „Dude (Looks Like A Lady)”, „Dream On” şi „I Don’t Wanna Miss A Thing”.

CITESTE SI:

Tags: , ,