Shakira, acuzata inca o data de plagiat!

Written by Stefan on . Posted in Monden

Shakira se bucura de un succes urias cu single-ul La bicicleta, o colaborare cu Carlos Vives care a ajuns in topul difuzarilor si la noi.
Insa cantareata e lovita inca o data de acuzatiile de plagiat.

Livam, un cantaret de origine cubaneza, ii acuza pe Shakira si pe Carlo Vives ca ar fi copiat din versurile si linia muzicala a refrenului pentru hitul lor, inspiratie fiind piesa Yo Te Quiero Tanto, lansata in 1997.

Pana cand acest proces va fi judecat, societatea care se ocupa de distribuirea drepturilor de autor pentru piesa La Bicicleta va pastra toate veniturile realizate de aceasta.

Se pare ca acuzatia se refera doar la refren si la un vers din acesta, iar reprezentatii partilor au incercat in octombrie anul trecut sa ajunga la o intelegere insa nu s-a concretizat nimic.

Astfel, o actiune a fost intentata impotriva acestora la inceputul acestui an, insa Shakira si Carlos Vives nu au facut nici o declaratie in acest sens.

„Neither Carlos Vives or Shakira have received any copy of a lawsuit pertaining to ‘La Bicicleta,’ and as such abstain from commenting on this matter. La Bicicleta’ is a completely original work and they adamantly reject any allegation to the contrary.”

La Bicicleta e finalista in cinci categoriie de la Billboard Latin Music Awards si e castigatoare a premiilor Record of the year si Song of the year la Latin Grammy 2016.

Nu pentru prima oara cand numele Shakirei e implicat intr-un scandal de plagiat. In 2015 a castigat un proces in care era acuzata de plagiase pentru Loca, insa s-a descoperit mai tarziu, dupa o decizie in defavoare ei, ca de fapt reclamantul fabricase dovezi pentru a-si sustine cauza.

Voi ce ziceti, e pe bune sau cubanezul doar incearca sa isi faca publicitate?

CITESTE SI:

Tags: , ,