Se cauta cele mai bune trupe de jazz la Jazz in the Park

Written by Alexandru on . Posted in Stiri

Trupele care interpreteaza muzica jazz se pot inscrie de astazi, 27 martie, la Concursul International Jazz in the Park, care va avea loc la Cluj in perioada 27-29 iunie 2017. Competitia isi propune sa identifice si sa promoveze formatiile care abordeaza acest stil muzical, sa premieze cele mai promitatoare trupe, sa le promoveze la nivel national si sa le ofere ocazia sa cante in fata unui public

format din mii de persoane si a unui juriu de specialitate.

Se pot inscrie in concurs muzicieni de jazz din tara si din strainatate indiferent de nivelul lor de experienta, de instrumentul la care interpreteaza, varsta sau nationalitate. Sunt eligibile piese din stilul generic jazz: de la acid jazz, bossa nova, cool jazz la funk, free, blues, jazz rap, jazz rock, nu jazz, punk jazz sau swing.

 

„Concursul Jazz in the Park a ajuns la a treia editie si suntem mandri ca putem prin festivalul nostru sa fim o platforma de afirmare si descoperire a trupelor de jazz. Concursul creste. Anul trecut a devenit international, am avut trupe inscrise din sase tari, dar mai important este ca el are propria-i locatie, malul Somesului, pe care reuseste sa o umple pana la refuz, desi concursul se desfasoara in timpul saptamanii. Pentru noi asta inseamna ca oamenii sunt interesati de trupe si ca le place mult ceea ce asculta aici”, afirma directorul festivalului, Alin Vaida.

Muzicienii inscrisi vor canta pe scena dedicata concursului, pe malul Somesului din Cluj-Napoca, in cadrul festivalului Jazz in the Park, iar castigatorii obtin premii care ajung in total la peste 5.000 de euro.

Premiul I este de 9.000 lei. In plus, marele castigator va avea ocazia sa deschida anul viitor festivalul Jazz in the Park si sa cante pe scena principala din Parcul Central.
Premiul II: 4.500 lei
Premiul III: 2.500 lei
Premii speciale pentru cel mai bun solist vocal, cel mai bun instrumentist, cea mai buna compozitie proprie: trei premii in valoare de 1.000 lei
Premiu pentru cea mai valoroasa compozitie: inregistrare, editare, mix si master a 4 piese in studioul profesionist Corvin Recording Studio din Cluj-Napoca.

 

„Concursul International Jazz in the Park aduce o speranta in plus pentru jazzul din Romania si este o rampa de lansare pentru tinerii interpreti. Sunt onorat ca am participat la concurs si cred ca premiul pe care l-am castigat va avea o greutate si mai mare in viitor, cand se va dovedi ca Jazz in the Park este un festival de traditie important pentru Romania si pentru sud-estul Europei”, spune Catalin Hutanu, pianistul trupei C.A.L.I. Quartet, formatie care a castigat anul trecut marele premiu.

Pe langa oportunitatea de a canta in fata a mii de persoane si de a castiga premiile puse in joc, toti artistii participanti vor fi inclusi intr-o baza de date care va reuni muzicieni de jazz din tara si strainatate. Aceasta baza de date va contine informatii despre trupe si date de contact, astfel incat publicul interesat si organizatorii de evenimente sa-i poata contacta pentru viitoare concerte si colaborari.

Concursul International Jazz in the Park este jurizat de specialisti ai domeniului: Bágyi Balázs, presedintele Uniunii de Jazz din Ungaria, Florian Lungu, promotor de jazz, Stefan Vannai, profesor de jazz, Dragos Basca, promotor de jazz, managing partner la Twin Arts si Aranka Takacs, managerul Concursului International Jazz in the Park.

Formatiile care vor sa participe la Concursul International Jazz in the Park trebuie sa completeze online formularul de inscriere pana in data de 17 mai 2017 inclusiv: http://jazzinthepark.ro/ro/concurs.

Concursul va avea loc in perioada 27-29 iunie 2017, in cadrul festivalului Jazz in the Park, pe malul Somesului din Cluj-Napoca.

 

Sursa: Urban.Ro

Tags: