Ilinca şi Alex Florea, duetul care va reprezenta România la Eurovision!

Written by Stefan on . Posted in Stiri

Ilinca şi Alex Florea, duetul care va reprezenta România la Eurovision, favoriţi pe site-urile de specialitate: „Avem şanse mari la trofeu“
Alex Florea şi Ilinca, duetul care va reprezenta România la Eurovision 2017, vorbesc despre ceea ce-şi doresc de la colaborarea cu TVR şi consideră că au şanse mari la trofeu.

Constanţa a dominat podiumul Selecţiei Naţionale a Eurovision 2017, concurs câştigat de duo-ul Ilinca şi Alex Florea cu piesa „Yodel it“ compusă de Mihai Alexandru. Alex Florea este constănţean, masterand al Facultăţii de Arte de la Universitatea Ovidius din Constanţa.

Piesa „Yodel it“, compusă de Mihai Alexandru, este o combinaţie de pop, hip-hop şi yodeling (tehnică vocală ce presupune schimbarea repetată a tonalităţii pe durata unei singure note), cu influenţe rock.

„Speram să câştigăm, ne doream mult, mai ales că simţeam cumva că o să se întâmple, datorită feed-back-ului primit: eram favoriţi în toate clasamentele, atât pe blogurile şi site-urile de la noi, cât şi pe cele din afară. Asta ne-a dat un boost, mai multă încredere în noi şi am putut să prestăm cât s-a putut de bine, deşi au fost anumite elemente care au intervenit în show-ul nostru şi ne-au descurajat puţin. De când a început anul am simţit că va fi unul fericit, cu feeling-ul ăsta am intrat în noul an, de când s-a făcut miezul nopţii deja mă simţeam altfel“, a declarat Alex Florea.

„Chiar acum mi-am adus aminte că în ianuarie anul ăsta am postat pe Facebook că o să fie un an foarte fain şi uite că acum s-au legat toate lucrurile: să ne cunoaştem doar înainte cu aproape două săptămâni de audiţiile pentru Selecţia Naţională Eurovision – deşi suntem vecini de cartier, înainte nu ne-am întâlnit –, să ne conectăm aşa de bine, să ne placă piesa, totul“, a completat Ilinca.

Ilinca şi Alex Florea cred că au mari şanse să câştige trofeul Piesa „Yodel it“ se aliniază motto-ului Eurovision 2017: „Celebrăm diversitatea“.

Ilinca şi Alex sunt favoriţi pe foarte multe site-uri şi bloguri de Eurovision din străinătate, chiar şi pe wiwiblog, cel mai accesat blog dedicat competiţiei internaţionale.

Ei îşi doresc un show memorabil la Eurovision şi consideră că geopolitica nu le va crea probleme, deoarece dacă o piesă este „bună şi plăcută“ va trece peste astfel de bariere.

Tinerii muzicieni cred în şansele lor de a obţine marele trofeu şi abia aşteaptă să plece în turneul de promovare a piesei în Riga, Amsterdam, Londra, Madrid şi Moscova.

Mai mult, Ilinca promite elemente de coregrafie care „să ne rămână pe retină“. „Vrem să avem o mişcare care să fie amprenta piesei, cum este la «Gangnam Style» sau la «Waka Waka».

Iniţial, trebuia să merg să reprezint Elveţia, cu trupa Time Belle, cu piesa asta. Am rămas, însă, să cânt cu Alex, iar Time Belle vor fi la Eurovision cu o altă solistă româncă“, spune Ilinca. „Faptul că am studiat Actorie la Universitatea «Ovidius» m-a ajutat foarte mult să ajung şi aici, a contat foarte mult pentru dezvoltarea mea personală şi artistică.

Nu m-am înscris la Facultatea de Arte pentru a fi actor, ci pentru dezvoltarea mea personală şi pentru scenă: acum văd altfel spaţiul, poziţionarea în scenă, am scăpat de inhibiţii, de emoţiile de pe scenă. Oricum, m-am îndrăgostit şi mai mult de teatru datorită anilor de studenţie“, a concluzionat Alex Florea. Şi Ilinca îşi doreşte să studieze Actorie, dar încă nu a decis la ce facultate se va înscrie, însă e sigur că cei doi vor mai avea proiecte comune şi după Eurovision, dar îşi vor urma cariera solo, deoarece au multe lucruri de oferit pe scenă fiecare în parte.

Atât Alex Florea, cât şi Ilinca sunt mulţumiţi de relaţia cu echipa TVR şi speră ca această colaborare să continue la fel de bine pentru a putea câştiga Eurovisionul. „Conceptul show-ului nostru trebuie să ne aparţină, să nu neforţeze să facem ceva ce nu ne reprezintă.

E foarte important să fii într-o echipă în care comunicare există şi în care te simţi bine, pentru că dacă apare disconfortul se vede şi pe scenă“, susţine Alex.

Iata Mai Jos Si Prestatia din finala Eurovision Romania.

CITESTE SI:

Tags: , , , , , ,