Ed Sheeran, acuzat de plagiat!

Written by blue dj on . Posted in Stiri

Ed Sheeran a fost acuzat de plagiat al piesei Photograph, intr-un proces care a inceput in luna iulie a anului trecut. Cum a scapat Ed Sheeran de acuzatie?Cantaretul britanic a ajuns la o intelegere de 20 de milioane de dolari cu reprezentatii compozitorilor piesei Amazing, interpretata de castigatorul X Factor Matt Cardle si lansata in urma cu cinci ani.
Thomas Leonard si Martin Harrington au apelat la Richard Busch, cel care a avut o victorie intr-unul dintre cele mai vizibile procese de plagiat din ultimii ani: Marvin Gaye versus Robin Thicke & Pharrell pentru Blurred Lines.

  • This copying is, in many instances, verbatim, note-for-note copying, makes up nearly one half of ‘Photograph’, and raises this case to the unusual level of strikingly similar copying.”

Compozitorii l-au acuzat pe britanic ca a folosit bucati din piesa lor fara sa ofere credit si au oferit drept dovada ambele piese, care ar imparti 39 de note, iar similaritatile ar fi usor de observat si pentru un individ fara pregatire. Mai multe detalii in privinta intelegerii dintre cele doua parti nu au fost oferite de catre judecator, pentru ca acest caz a fost clasat tocmai pentru ca cele doua parti au ajuns la un acord. Photograph a fost un single inclus pe cel de-al doilea album al lui Ed Sheeran, X, si a urcat pana pe locul 10 in Hot 100 si pe pozitia 15 in UK singles.

Ce ziceti de aceasta intelegere? A fost sau nu plagiat?

CITESTE SI:

Tags: , ,