Cele mai ciudate documente desecretizate găsite în arhivele CIA

Written by blue dj on . Posted in Stiri

Recent, CIA a publicat online o arhivă cu milioane de documente desecretizate, iar între acestea se regăsesc tot soiul de informații mai mult sau mai puțin bizare.
Documentele desecretizate acoperă o perioadă de timp de aproximativ 50 de ani, începând cu evenimente petrecute la sfârșitul anilor 1940.

Unele dintre aceste documente sunt cu adevărat importante, vorbind despre subiecte majore din istorie, dar altele sunt foarte banale și chiar ciudate.

Agenția Centrală de Informații a Statelor Unite a publicat online nu mai puțin de 12 milioane de pagini de documente din arhivele sale. Acestea acoperă un interval de timp de aproximativ 50 de ani și includ rapoarte, informări, dar și alte tipuri de documente.

În cadrul acestor arhive se regăsesc o mulțime de subiecte, din cele mai diverse, dar la care ne-am aștepta, într-o oarecare măsură. Astfel, apar discuții ale CIA cu privire la asasinarea li Fidel Castro, detalii cu privire la crimele de război ale regimului nazist, rapoarte de observații ale OZN-urilor, dar și un studiu cu privire la telepatia umană, cunoscut ca Project Star Gate.

În 1995, președintele de atunci al SUA, Bill Clinton, a ordonat CIA să declasifice documentele secrete care erau mai vechi de 25 de ani și care aveau valoare istorică, dar Agenția nu s-a grăbit, iar arhivele au devenit disponibile abia în 2000. Cu toate acestea, accesarea documentelor era un proces extrem de limitat, deoarece acestea puteau fi citit doar de pe 4 computere, aflate la US National Archives, în Maryland. Mai mult, calculatoarele puteau fi accesate doar între orele 9:00 și 16:30, arată theverge.com.

CITESTE SI:

Tags: , , , , , , , ,