Alex & The Fat Penguins – Regele si Dragonul (videoclip nou)

Written by Alexandru on . Posted in Videoclipuri

Alex & The Fat Penguins revine in atentia fanilor cu o noua piesa al carei videoclip este filmat in nameti – Regele si Dragonul.
Compusa si inregistrata in Franta la sfarsitul anului trecut de catre solistul trupei, Alex Cotofan, “Regele si Dragonul” vorbeste despre determinarea si disciplina necesare pentru atingerea telurilor.

In videoclip, mesajul piesei este ilustrat printr-un cufar plimbat in orasul impotmolit in zapada.

Cufarul este o metafora pentru “crucea” pe care fiecare o poarta pe parcursul vietii, dupa cum ii sunt fortele si caracterul, ajutat sau nu de cei din jur.

“Viata cotidiana a fost sursa de inspiratie pentru aceasta piesa. Intr-o lume in care cautam sa fim impliniti “material”, dispare empatia fata de cei in nevoie.
In fiecare dintre noi este un rege care vrea sa rapuna dragonul vietii – pentru asta e nevoie de determinare si disciplina, dar si sa-ti pastrezi dreapta coloana vertebrala a moralitatii”, explica Alex crezul din care a aparut aceasta piesa.

Alex & The Fat Penguins este o trupa de rock alternativ care s-a facut remarcata in zona indie pentru versurile cu influente nationaliste, dar si pentru umorul si versatilitatea videoclipurilor lor.
Liderul si solistul trupei, Alex Cotofan, este originar din Chisinau si locuieste momentan in Paris.

In liceu si-a format propria trupa rock, 15 grade, in care a cantat timp de 5 ani.
S-au evidentiat prin concertele din deschiderea trupei Phoenix.
In noiembrie 2013, dupa ce drumul lui se desparte de cel al bandului 15 grade, Alex lanseaza ca un proiect solo piesa „Mars”, care ajunge pe radiourile mari din Republica Moldova, pentru ca trei ani mai tarziu sa lanseze proiectul Alex & The Fat Penguins.

Anul trecut, in mai, a lansat la Clubul Taranului videoclipul „The anatomy of my soul”, un desen animat realizat de echipa talentata de la Pixel Studio – un studio din Chisinau, specializat pe animatie 2D/3D pentru film si publicitate.

In 2016, Alex Cotofan ne-a prezentat si piesa „Broken Heart in a Motel”, pentru videoclipul careia a colaborat cu prietenii de la The dAdA.
In ianuarie a lansat „Just a Fool”, piesa care a intrat in playsturile posturile radio de nisa din Romania.

Sursa: Urban.ro

CITESTE SI:

Tags: ,